EmailTwitterFacebookLinkedIn

Junior adviseur logistiek (32-40 uur)

Locatie: Deventer of Den Haag

Logistiek is altijd en overal om ons heen. Door de lucht, per spoor, via de weg of over water: goederen zijn op ieder moment van de dag voor ons onderweg. Bouwmaterialen ten behoeve van de woningbouwopgave, de bevoorrading van een restaurant met gezellig terras of het transport van containers vanuit Rotterdam. Dit maakt goederenvervoer een onlosmakelijk onderdeel van ons mobiliteitssysteem. De toenemende druk op de ruimte en mobiliteit in Nederland zorgt voor nieuwe uitdagingen en prioriteiten. Hoe vervoeren wij de goederen zonder schadelijke uitstoot? Hoe beperken we de impact van grote voertuigen op ons mobiliteitssysteem en hoe vergroten wij tegelijkertijd de efficiëntie van de bevoorrading van onze stad? Het slaan van een brug tussen goederenvervoer, ruimtelijk beleid en mobiliteitsbeleid is hiervoor noodzakelijk. Wil jij bijdragen aan de mobiliteitstransitie, heb je passie voor mobiliteit en transport en heb je affiniteit met werken voor overheden en commerciële partijen? Dan willen we je graag ontmoeten!

 

Wat ga jij doen?

Jij gaat als junior adviseur logistiek bij Goudappel meewerken aan een breed scala aan onderwerpen; zo kun je een bijdrage leveren aan een regionale visie voor duurzame logistiek, uitwerken van bevoorradingsconcepten voor grootschalige gebiedsontwikkelingen die de noodzakelijke woningbouw een impuls moeten geven en het inzichtelijk maken van de impact van goederenstromen op de leefbaarheid van de stad. Ook zelfrijdend vervoer en elektrificatie staan op de agenda.

Voor ons werk geldt altijd dat we goede adviezen kunnen geven door een gedegen analyse van beschikbare data en begrip van de ambities van onze opdrachtgever. Creativiteit voor het vinden van de goede oplossingen is daarbij een vereiste én maatwerk het toverwoord: elk vraagstuk verdient een passende oplossing. Aan jou de taak om de puzzelstukken te verzamelen om zo het complete beeld te schetsen en deze te vertalen in concrete en haalbare oplossingen.

Verder schrijf je mee aan offertes en rapportages. Je zorgt voor aantrekkelijke vormgeving van onze rapporten en vertaalt onze adviezen in heldere figuren. Je communiceert helder en transparant met je collega’s en met onze opdrachtgevers. En dit alles in een hoge dynamiek.

Het is goed om je te realiseren dat adviseur een functie is waar je in groeit. Je hoeft geen adviseur te zijn om het te worden; het is een rol die jij je eigen wilt maken en natuurlijk helpen we je daar actief bij.

 

Wat breng jij mee?

 • Je bent afgestudeerd op hbo of wo niveau in bijvoorbeeld de richting verkeerskunde/mobiliteit, civiele techniek: transport of infrastructure and logistics of transport & planning met een accent op logistiek.
 • Je bent proactief en enthousiast en je krijgt energie van werken in een team.
 • Je begrijpt dat logistiek veel meer is dan het op locatie krijgen van goederen en je hebt gevoel voor de samenhang tussen logistiek, mobiliteit en ruimtelijke kwaliteit.

 • Absoluut geen must, maar als je relevante werkervaring bij een overheid, vervoerder of een (verkeerskundig) adviesbureau meebrengt dat helpt dat zeker bij de snelheid waarmee je je bij ons door kunt ontwikkelen naar medior en senior adviseur.

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wie zijn wij?

Wij zijn Goudappel, dé expert in mobiliteit. Binnen ons Specialistenteam bundeldelen wij de kennis van verschillende disciplines. Naast onze logistieke experts werken in het team ook onderzoekers, gedragspsychologen, ruimtelijk economen, procesmanagers, parkeerdeskundigen, verkeerskundigen, juristen, data-analisten en openbaar vervoer specialisten. Het team is opgedeeld drie hoofdonderdelen: Beleids- & Gedragsonderzoek, Parkeren & Locatieontwikkeling en Openbaar Vervoer. Wij willen dé kennisleider binnen het vakgebied zijn. Wij schakelen snel en leveren kennis, inspiratie en praktische adviezen en diensten aan onze opdrachtgevers. Onze logistieke adviseurs werken dagelijks aan slimme en duurzame logistiek in Nederland en daarbuiten. Dat doen ze in samen met collega’s uit andere teams van Goudappel en samen met onze partners. Wij vertalen trends, data en inzichten op het gebied van logistiek en de leefomgeving naar beslisinformatie en handelingsperspectief voor onze opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, en projectontwikkelaars. Zo leveren we een tastbare bijdrage aan de verduurzaming en leefbaarheid van onze woon- en werkgebieden en tegelijkertijd aan de transitie van de logistieke sector. We werken nauw samen met universiteiten en kennisinstellingen en zijn gedreven om de markt te verrassen met nieuwe ideeën, inzichten en tools. Kortom, je kunt dus bouwen op een team van gedreven collega’s die allemaal passie hebben voor mobiliteit en transport.

 

Wat bieden wij jou?

 • Flexibele werktijden, hybride werken (thuis, of op één van onze werklocaties) en goede thuiswerkvoorzieningen.
 • Marktconform salaris afhankelijk van ervaring en meegebrachte kennis.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (incl. winstdelingsregeling en de mogelijkheid om eigenaar te worden van ons bedrijf via een certificatenregeling).
 • Arbeidsovereenkomst voor één jaar, met uitzicht op een vast contract.
 • Ten minste 32 verlofdagen (incl. collectief vrije dagen) op basis van een fulltime contract.
 • Ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als mens én als professional via onze eigen Goudappel Campus.
 • Wij stimuleren duurzame vervoerwijzen d.m.v. een NS-Businesscard, een fietsplan en/of een goede reiskostenvergoeding.
 • Actieve personeelsvereniging met verschillende (online) activiteiten.
 • Jong Goudappel & Gouden Vrouwen: inspirerende netwerken binnen Goudappel.
 • Wij geloven in diversiteit en inclusiviteit: wij hebben een open bedrijfscultuur waarbij wij elkaars verschillen erkennen en accepteren en werken als bureau actief aan een meer divers personeelsbestand dat representatief is voor onze samenleving.

Enthousiast geworden?

Solliciteer dan via de ‘Solliciteren’ button. Upload je cv, eventueel portfolio, en geef een korte motivatie.

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jeroen Roelands  (06 - 51 54 11 71) of Nick Juffermans (06 – 15 90 29 61). Voor algemene vragen kun je bellen met Jeannet Konijnenberg, HR-adviseur (06 – 51 19 53 78).

 

 

Tessa van de Most

Afdeling HRM

06-15 61 14 14