EmailTwitterFacebookLinkedIn

Afstuderen of stage lopen

Locatie: landelijk (Deventer, Eindhoven, Den Haag, Amsterdam of Leeuwarden)

Bij Goudappel en Dat.mobility werken experts op het gebied van mobiliteit. Onze expertises verbinden wij tot integrale oplossingen voor de reis van vandaag en de wereld van morgen. Wij werken aan bereikbare excellente steden en dorpen waar het goed wonen, ondernemen en leven is. Studeer jij momenteel en ben je opzoek naar een verdiepende stage (derdejaars) of afstudeerperiode op het gebied van mobiliteit stuur dan je gegevens naar ons toe.

Binnen onze organisatie hechten wij veel waarde aan stagiaires en afstudeerders. Hier ontstaan vernieuwende ideeën en worden innovatieve onderzoeken uitgevoerd. Dit houdt onze organisatie fris en zorgt ervoor dat kennis gedeeld kan worden. Daarnaast kan je stage een interessante start van je carrière zijn. Jij bent misschien wel onze toekomstige collega.

Wat vragen wij?

  •  Jij volgt momenteel een studie op HBO- of WO-niveau
  •  Studies richting mobiliteit, grafisch ontwerp, it/ict, GEO-informatica, verkeerskunde, civiele techniek, planologie, etc.

Hoe ziet je stage of afstudeerperiode eruit?
Samen met de inhoudelijke begeleider en de teammanager bepaal je een interessant stage- of afstudeeronderwerp. Wij hebben diverse stageplaatsen en afstudeeronderwerpen open staan waarin je wordt uitgedaagd om je kennis en kunde uit je studie toe te passen, en met nieuwe inzichten de volgende stap in je ontwikkeling kunt maken.
Binnen Goudappel zorgen wij ervoor dat je een persoonlijke inhoudelijke begeleider krijgt toegewezen en dat je daarnaast samen komt te werken in team met enthousiaste collega’s. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontplooien en nieuwe ideeën en initiatieven te ontwikkelen.

We hebben de volgende teams:

Binnen het team Verkeersmanagement & -Prognoses wordt er met behulp van geavanceerde software het verkeersbeeld 'op straat' nagebootst en worden er voor toekomstige situaties voorspellingen gemaakt. Hiervoor worden verkeersmodellen gemaakt en uitgewerkt aan de hand van OmniTRANS, VISUM en/of CUBE/Voyager. Ook maken we verkeerssimulatie- en verkeersafwikkelingsstudies (COCON) door middel van microsimulatie in Vissim.

Binnen het team Mobiliteit & Ruimte adviseren wij overheden bij hun verkeerskundige en ruimtelijke opgaven. Wij begeleiden hen in planvorming en maken ontwerpen. Dit kan strategisch op structuurniveau van de stad zijn, maar ook op inrichtingsniveau op straat. Wij doen dit samen met andere disciplines en met verschillende stakeholders. Zo komen we samen tot de beste plannen en ontwerpen die ook echt haalbaar zijn en draagvlak hebben.

Het Specialistenteam bestaat uit drie onderdelen:

  • Bij Parkeren & Locatieontwikkeling stellen we niet de parkeerplaats centraal, maar de functie en haar gebruiker. Wij faciliteren de parkeerbaarheid van auto en fiets en zorgen voor bereikbaarheid en aantrekkelijkheid van centra, woongebieden en bedrijfsterreinen.
  • Zo houdt het onderdeel Openbaar vervoer zich bezig met projecten op het gebied van spoor- en busvervoer en nieuwe mobiliteit. We zijn goed in data-analyse en maken veel gebruik van verkeersmodellen.
  • Als gedragskundige bij Beleids- en Gedragsonderzoek richt je je op gedragsmatige oplossingen voor actuele mobiliteitsvraagstukken. Je zet je gedragskundige kennis en ervaring in bij zowel multidisciplinaire als specifiek gedragskundige opdrachten. Je bent in staat om de onderliggende problematiek te doorgronden, doelgedrag te bepalen en oplossingen uit te werken en te evalueren.

Alles over de werkvelden van bovenstaande teams vind je hier.

Bij Dat.mobility is alle ICT-expertise binnen Goudappel samengebracht op het gebied van big data, modelmethodiek, geografische informatiesystemen (GIS) en softwareontwikkeling. Wij leveren intelligente en geïntegreerde systemen om niet alleen beter (in)zicht, maar ook meer grip te krijgen op mobiliteitsgedrag. Daarvoor ontwikkelen wij tools, maar bieden ook innovatieve maatwerkoplossingen, advies en trainingen voor professionals bij overheden, semioverheden en het bedrijfsleven. Meer weten over Dat.mobility, ga naar de website.

Wat kun je van ons verwachten?

  •   Stagevergoeding van € 300,- (o.b.v. fulltime).
  •   20 vakantie-uren per maand (o.b.v. fulltime).
  •   Begeleiding.
  •   Leerzame periode.
  •   Ruimte voor het ontwikkelen van eigen initiatieven en ideeën.

Geïnteresseerd?
Voor alle stage of afstudeervragen kun je bellen met de afdeling HRM, Tessa van der Most tel: 06-15 61 14 14.

Solliciteren?
Solliciteer via onderstaande button en geef een korte motivatie voor de onderwerpen en werkvelden van ons vakgebied waarmee jij een match ziet voor jezelf.