Afstuderen of stage lopen

Werklocaties: Deventer, Eindhoven, Den Haag, Amsterdam en Leeuwarden

Bij Goudappel en Dat.mobility (onderdeel van Goudappel) werken experts op het gebied van mobiliteit.

Onze expertises verbinden wij tot integrale oplossingen voor de reis van vandaag en de wereld van morgen. Wij werken aan bereikbare excellente steden en dorpen waar het goed wonen, ondernemen en leven is.
 

We hebben regelmatig stage- c.q. afstudeerplekken beschikbaar voor HBO en WO studenten van diverse opleidingen zoals mobiliteit, grafisch ontwerp, it/ict, data science, GEO informatica, wiskunde, verkeerskunde, civiele techniek, planologie, economie en bestuurskunde. Binnen Goudappel hechten wij veel waarde aan stagiairs en afstudeerders. Hier ontstaan vernieuwende ideeën en worden innovatieve onderzoeken uitgevoerd. Dit houdt onze organisatie fris en zorgt ervoor dat kennis gedeeld kan worden. Daarnaast kan je stage een interessante start van je carrière zijn.

Jij bent misschien wel onze toekomstige collega!
 

Wat ga jij doen?

 

Wij hebben diverse stageplaatsen en afstudeeronderwerpen waarin je wordt uitgedaagd om je kennis en kunde uit je studie toe te passen, en met nieuwe inzichten de volgende stap in je ontwikkeling te maken.

De uitdaging ligt in de meeste gevallen in het ontwikkelen van nieuwe kennis of oplossingen die bijdragen in het oplossen van tal van maatschappelijke opgaven waar we als maatschappij voor staan en betreffen daarmee gebieden als klimaat/energietransitie, woningbouwopgave, nieuwe mobiliteit/mobiliteitstransitie, brede welvaart, data en kunstmatige intelligentie en onzekerheid.

Naast de hieronder genoemde opdrachten bij Goudappel en Dat.mobility hebben we nog veel meer onderzoeksopdrachten, maar gaan ook graag het gesprek met jou aan als je zelf al ideeën hebt over een interessante opdracht waar je graag aan wilt werken! 
Jouw inbreng hierin wordt zeer gewaardeerd en we denken graag mee in een passende opdracht.

 


Wie zijn wij?

 

Wij zijn Goudappel, dé expert in mobiliteit. Bij Goudappel werken ruim 250 experts op het gebied van mobiliteit, vanuit vijf locaties verspreid over het land. Denk hierbij aan verkeerskundigen, ontwerpers, stadstrategen en gedragswetenschappers, maar ook aan softwareontwikkelaars en data-analisten. Bij ons werkt met andere woorden "een bont gezelschap van slimme en gedreven mensen". Wij zetten onze kennis van mobiliteit in om de leefomgeving in Nederland én daarbuiten nog aantrekkelijker te maken.

 

Bij Dat.mobility is alle ict-expertise binnen Goudappel samengebracht op het gebied van datascience, big data, modelmethodiek, geografische informatiesystemen (GIS) en softwareontwikkeling. Dat.mobility levert intelligente en geïntegreerde systemen om niet alleen beter (in)zicht, maar ook meer grip te krijgen op mobiliteitsgedrag. Daarvoor ontwikkelen wij tools, maar bieden ook innovatieve maatwerkoplossingen, advies en trainingen voor professionals bij overheden, semioverheden en het bedrijfsleven. Meer over Dat.mobility lees je op onze website. Dat.mobility biedt eigen specifieke stage- en afstudeeropdrachten aan, deze vind je verderop deze pagina.

 

Meer over onze expertisegebieden lees je hier.

 

 

Wij hebben de volgende teams
 

Binnen het team Verkeersmanagement & -Prognoses wordt er met behulp van geavanceerde software het verkeersbeeld 'op straat' nagebootst en worden er voor toekomstige situaties voorspellingen gemaakt via verkeersmodellen van statisch tot dynamisch en van macroscopisch tot dynamisch. De informatie uit deze modellen bieden beleidsmakers de beslisinformatie die ze nodig hebben. Daarnaast wordt gewerkt aan verkeersmanagement opgaven variërend van het optimaal regelen van een kruispunt tot het vaststellen van een multidoel tactisch kader gekoppeld aan beleid op basis waarvan bijvoorbeeld het verkeer in een netwerk kan worden geprioriteerd.
 

Binnen het team Mobiliteit & Ruimte adviseren wij overheden bij hun verkeerskundige en ruimtelijke opgaven. Wij begeleiden hen in planvorming en maken ontwerpen. Dit kan strategisch op structuur-niveau van de stad zijn, maar ook op inrichtingsniveau op straat. Wij doen dit samen met andere disciplines en met verschillende stakeholders. Zo komen we samen tot de beste plannen en ontwerpen die ook echt haalbaar zijn en draagvlak hebben.
 

Het Specialistenteam bestaat uit drie onderdelen:
 

Bij Parkeren & Locatieontwikkeling stellen we niet de parkeerplaats centraal, maar de functie en haar gebruiker. Wij faciliteren de parkeerbaarheid van auto en fiets en zorgen voor bereikbaarheid en aantrekkelijkheid van centra, woongebieden en bedrijfsterreinen.


Het onderdeel Openbaar Vervoer houdt zich bezig met projecten op het gebied van spoor- en busvervoer en nieuwe mobiliteit. We zijn goed in data-analyse en maken veel gebruik van verkeersmodellen.


Als gedragskundige bij Beleids- en Gedragsonderzoek richt je je op gedragsmatige oplossingen voor actuele mobiliteitsvraagstukken. Je zet je gedragskundige kennis en ervaring in bij zowel multidisciplinaire als specifiek gedragskundige opdrachten. Je bent in staat om de onderliggende problematiek te doorgronden, doelgedrag te bepalen en oplossingen uit te werken en te evalueren.

 

Een aantal Goudappel gerelateerde stage- en afstudeeropdrachten:
 


Een greep uit de lijst van Dat.mobility gerelateerde stage- en afstudeeropdrachten:                                                                                                   Best fitting study

 

Title(applied) mathematicseconometricscivil engineeringdata sciencecomputer science

Model transferability of destination choice in micro models

 

  
  

Improving temporal accuracy in a microscopic travel demand model

 

 

 

  

Calibration of a microscopic traffic demand model

 

 

 

  

Estimating discrete distribution functions for gravity models

 

   

Population simulation for travel demand model

 

 

 

 

 

 

Quantifying uncertainty due to choice allocation in micro models

 

 
 

Multimodal traffic assignment with availability and dropoff/pickup constraints

 

 
 

Including observed data on trip level into a tour based travel demand model

 

 

 

 

 

Distribution of trips in Gravity models

 

  
  

Het Verhogen van Gebruikersacceptatie van OmniTRANS Analytics via Geoptimaliseerde Product Tours en Gebruikersfeedback

 

     

Data driven and synthetic gravity modelling

 

   

Comparing logit models estimated on cross-sectional with longitudinal data

 

  


The boundary between semi-dynamic and dynamic traffic assignment models
 

 

 

 

 

 

 

    

Wat wij jou bieden
 

Nadat je bij ons hebt gesolliciteerd, wij nader kennis hebben gemaakt en wij beiden enthousiast zijn om jou een (afstudeer)stageplek te bieden, bepaal je samen met de inhoudelijk begeleider en de teammanager een interessant stage- of afstudeeronderwerp.

Binnen Goudappel krijg je een persoonlijk begeleider toegewezen en je ga je samenwerken in een team met enthousiaste collega’s. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontplooien en nieuwe ideeën en initiatieven bij ons te ontwikkelen.

Daarnaast bieden wij jou:

  • Een te gekke periode met de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse nevenactiviteiten die worden georganiseerd (bijeenkomsten, borrels, excursies, etc.)
  • Ruimte voor het ontwikkelen van eigen initiatieven en ideeën
  • Mogelijkheid om te werken op verschillende locaties
  • Stage-/afstudeervergoeding van €400,- bruto per maand (o.b.v. fulltime)
  • 20 vakantie uren per maand (o.b.v. fulltime)
 

 

Solliciteren?
Solliciteer via onderstaande button en geef een korte motivatie voor de onderwerpen en expertisegebieden van ons vakgebied waarmee jij een match ziet voor jezelf. Na ontvangst van je sollicitatie nemen we zo snel mogelijk contact met je op.